Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Απόφαση του Τριμελούς Συμβουλίου Συμμορφώσεως του ΣτΕ


Αθήνα, 28 Νοεμβρίου 2018
Αρ. Πρωτ.: 500/7/53
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το Τριμελές Συμβούλιο Συμμορφώσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας εξέδωσε το υπ΄αριθμ. 18/2018 Πρακτικό του, με το οποίο καλεί εκ νέου το Υπουργείο Οικονομικών να συμμορφωθεί πλήρως προς την απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου και αναβάλλει την εξέταση της αίτησης συμμόρφωσης της Π.Ο.ΑΣ.Υ. για τη συνεδρίαση της 23ης Ιανουαρίου 2019.
Στην κρίση του αυτή το Συμβούλιο κατέληξε αφού διέγνωσε ότι «… εξακολουθεί η διαγνωσθείσα … παράλειψη της Διοικήσεως να συμμορφωθεί προς την 1127/2016 ακυρωτική απόφαση της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας…», πλην όμως «… η Διοίκηση έχει εκκινήσει τη διαδικασία συμμορφώσεως … και παράσχει στη Διοίκηση, ως τελευταία ευκαιρία πριν την επιβολή κυρώσεως, νέα προθεσμία μέχρι τις 23 Ιανουαρίου 2019 προκειμένου να έχει μέχρι τότε ολοκληρωθεί η αρξάμενη διαδικασία και να έχει χωρήσει πλήρης… συμμόρφωση προς την ακυρωτική απόφαση».
«Η Κυβέρνηση δεν φαίνεται να τα πηγαίνει πολύ καλά με τους χρόνους» σχολίασε ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ.Γρ. Γερακαράκος και πρόσθεσε «Αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας που ακυρώνουν ως αντισυνταγματικό το μισθολόγιό μας δεν υλοποιούνται από τη Διοίκηση παρά τη συμμόρφωση που ζητούμε μέσω του ΣτΕ και παρά τις πολύ γενναίες προθεσμίες που αυτό της χορηγεί. Φεύγει το 2018 και ο Έλληνας Αστυνομικός λεφτά στην τσέπη του δεν έχει δει ακόμα παρά τις δικαστικές αποφάσεις και τις πολιτικές δεσμεύσεις».
Ο νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας κ.Χαρ. Μπουκουβάλας, που χειρίζεται εξαρχής την υπόθεση, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην απαίτηση του Συμβουλίου για πλήρη συμμόρφωση της Διοίκησης προς την ακυρωτική απόφαση, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι το Πρακτικό εκδόθηκε μία μόλις ημέρα πριν τον νόμο 4575/2018, στο άρθρο 10 του οποίου προβλέπεται η καταβολή εφάπαξ χρηματικού ποσού στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, χωρίς όμως η προβλεπόμενη ΚΥΑ να έχει ακόμα εκδοθεί…
Η Ομοσπονδία συνεχίζει τον αγώνα της, ώστε το μισθολόγιό των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας να επανέλθει σεαξιοπρεπή για τη διαβίωσή τους επίπεδα και τα δικαιούμενα αναδρομικά τους να καταβληθούν άμεσα και πλήρως.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος


Πηγή:poasy.gr

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Διώκεται η ελευθερία του λόγου

Αθήνα, 23 Νοεμβρίου 2018
Αρ. Πρωτ.: 303/2/24

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Οι τελευταίες αποφάσεις της Φυσικής Ηγεσίας να κληθούν σε απολογία για δημόσιες δηλώσεις τους Αστυνομικοί αιρετοί εκπρόσωποι συνδικαλιστικών Ενώσεων και Ομοσπονδιών, καθώς και να μετακινηθούν αιρετοί Πυροσβέστες για καταγγελίες τους, συνιστούν ευθεία παραβίαση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων και ελευθεριών του συνδικαλιστικού κινήματός μας και ως τέτοια καταγγέλλεται σύσσωμα δια της παρούσης, από όλες τις Ομοσπονδίες και Ενώσεις των Αστυνομικών, των Πυροσβεστών, των Λιμενικών και των Στρατιωτικών.
Αντί η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, να ακούσουν με προσοχή και καλή διάθεση τα όσα καυτηριάζονται για την ανασφάλεια και τους κινδύνους που απειλούν τους συναδέλφους μας -θέματα που μας απασχολούν όλους καθημερινά- αυτοί παρέχουν κάλυψη σε υπηρεσιακούς παράγοντες που δρομολογούν ΕΔΕ και συνδικαλιστικές διώξεις, προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν όσους επιτελούν το συνδικαλιστικό τους καθήκον.
Η μεθόδευση αυτή καταδεικνύει την ανάγκη της κυβέρνησης να φιμώσει κάθε συνδικαλιστική φωνή που με πλήρη συνείδηση των ευθυνών και της αποστολής μας, αποκαλύπτει τις ευθύνες κάθε υπηρεσιακού και πολιτικού αξιωματούχου έναντι των μάχιμων συναδέλφων μας που με κίνδυνο της ζωής τους προτάσσουν τα στήθη τους καθημερινά για την κατοχύρωση του αγαθού της ασφάλειας των πολιτών, αλλά και τις τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και μέσα.
Την προειδοποιούμε όμως, ότι η προσπάθειά της αυτή θα πέσει στο κενό, όπως ακριβώς έπεσαν στο παρελθόν κι άλλες τέτοιες απόπειρες. Κάθε απόφαση φίμωσης και δίωξης των συνδικαλιστών των ενστόλων, όχι μόνο δεν μας πτοεί, αλλά μας κάνει ακόμα πιο δυνατούς και ενωμένους.
Καλούμε τέλος, τους συναδέλφους μας, την κοινωνία, τους κοινωνικούς φορείς και τα εργατικά συνδικάτα να καταδικάσουν τις απαράδεκτες κυβερνητικές επιλογές φίμωσης του κινήματος και να ταχθούν υπέρ των συνδικαλιστικών μας ελευθεριών και του κινήματός μας σε περίπτωση επιβολής κυρώσεων εις βάρος των συνδικαλιστών για τις καταγγελίες στις οποίες προέβησαν.

Οι Πρόεδροι
Π.Ο.ΑΣ.Υ.Π.Ο.ΑΞΙ.Α.Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.Ε.Α.Π.Σ.Π.Ε.Α.Λ.Σ.Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ ΓρηγόριοςΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ ΙωάννηςΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔημήτριοςΔΡΙΒΑΚΟΣ ΓεώργιοςΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΙωάννηςΠΑΣΣΑΚΟΣ ΣπυρίδωνΡΩΤΑΣ Δημήτριος

Ε.Α.Υ.Θ.: Όχι στη φίμωση του συνδικαλιστικού κινήματος!

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την αναχρονιστική και ανάρμοστη προσπάθεια φίμωσης 6 εκ των κορυφαίων θεσμικών στελεχών του συνδικάτου μας.
Όσες φορές κι αν επιχειρήθηκαν ο εκφοβισμός κι η κηδεμονία του αστυνομικού συνδικαλισμού, απέτυχαν, γιατί μας βρήκαν ενωμένους και αποφασισμένους να διατηρήσουμε την καθαρή και ελεύθερη φωνή μας.
Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι ακόμα και σήμερα, δεκαετίες μετά την ίδρυση της πρώτης αστυνομικής συνδικαλιστικής οργάνωσης, η Ηγεσία παραμένει επιφυλακτική και φιλέκδικη απέναντι στους εκλεγμένους εκπροσώπους των Αστυνομικών.
Αλήθεια τι Αστυνομικούς θέλετε; Βωβούς κι ανέκφραστους που θα δέχονται αγόγγυστα αναίτιες βίαιες επιθέσεις και δεν θα αντιδρούν;
Διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η αποκάλυψη των διοικητικών παραλείψεωνδεν περιέχει τίποτα μεμπτό ή κατακριτέο, ιδίως όταν αυτές έχουν ποινικές προεκτάσεις κι εκθέτουν σε κίνδυνο τους συναδέλφους μας.
Αν κάποιοι αναζητούν συνένοχους για την συγκάλυψη των λαθών τους, δεν θα τους βρουν εντός των κόλπων της ΠΟΑΣΥ. Όλοι εμείς, οι Έλληνες Αστυνομικοί, έχουμε κουραστεί να μετράμε τραυματίες και νεκρούς συναδέλφους μας εν ώρα υπηρεσίας. Το κύρος του Σώματος έχει απολεσθεί και είμαστε αντιμέτωποι με την διαρκή υποτίμηση της ιδιότητάς μας.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης στηρίζει αμέριστα τους 6 συναδέλφους μας και θα παραμείνει έμπρακτα δίπλα τους καθ’ όλη τη διάρκεια της πειθαρχικής διαδικασίαςμέχρι την τελική  δικαίωσή τους.
  
Θεσσαλονίκη, 23 Νοεμβρίου 2018
     
Ο Πρόεδρος
 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος
6936800701
Ο Γεν. Γραμματέας
ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
6948753589

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Π.Ο.ΑΣ.Υ.: STOP στον αντιδημοκρατικό κατήφορο της Φυσικής Ηγεσίας


Αθήνα, 22 Νοεμβρίου 2018
Αρ. Πρωτ.: 303/2/23

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η Ομοσπονδία μας καταγγέλλει στον ελληνικό λαό ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια διαβαθμισμένη επιθετικότητα, από πλευράς Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, προς τοΣυνδικαλιστικό μας κίνημα, επιστέγασμα της οποίας είναι οι κλήσεις για παροχή εξηγήσεων, σε στελέχη του συνδικαλιστικού κινήματος, μεταξύ αυτών και στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ.
Η νέα τακτική της Ηγεσίας, εκδηλώθηκε με αφορμή τις εύλογες καταγγελίες τουΣυνδικαλιστικού μας κινήματος ότι ο αστυνομικός είναι απροστάτευτος στη βία και την ανομία, κινδυνεύει καθημερινά, χωρίς να λαμβάνονται τα προσήκοντα μέτρα για την ασφάλειά του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το περιστατικό που έλαβε χώρα στοΠρωτοδικείο Αθηνών στις 12/11/2018.
Σε μια εποχή που ο εργαζόμενος Αστυνομικός βάλλεται και απαξιώνεται καθημερινά, μέσα σε ένα γενικό κλίμασυρρίκνωσης των δικαιωμάτων του, θεωρούμε ότι η όλη αυτή προσπάθεια της Φυσικής Ηγεσίας, εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο εκφοβισμού καιαποπροσανατολισμού από τα μεγάλα προβλήματα που μας απασχολούν.
Καλούμε την Πολιτική Ηγεσία ναδιαχωρίσει τη θέση της και να δώσει τέλος στις συνδικαλιστικές διώξεις της συνδικαλιστικής μας Ηγεσίας, διότι, σε διαφορετική περίπτωση, θα είναι κι αυτή υπόλογος  για την ανοχή που επιδεικνύει στον αντιδημοκρατικό κατήφορο της Φυσικής Ηγεσίας.
Αυτοί που επιχειρούν να σπείρουν το φόβο και τη μιζέρια στην Ελληνική Αστυνομία, να γνωρίζουν ότι το μόνο που θα καταφέρουν είναι να δυναμώσουν το Συνδικαλιστικό μας κίνημα.
Γνωστοποιούμε, τέλος, ότι ήδη έχουμε ξεκινήσει την ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων για τις συνδικαλιστικές διώξεις που υφιστάμεθα, βέβαιοι ότι θα περιφρουρήσουμε όλα αυτά που με αγώνες και θυσίες έχει κατακτήσει μέχρι σήμερα η Ομοσπονδία μας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Συνάντηση Ε.Α.Υ.Θ. με τον νέο Διευθυντή Τροχαίας Θεσσαλονίκης

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τον νέο Διευθυντή Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Αστυνομικό Διευθυντή κ. Χρήστο ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗ, και του επισήμανε τα σημαντικότερα υπηρεσιακά προβλήματα που απασχολούν το προσωπικό και αναζητούν άμεσες και οριστικές λύσεις.
Δυστυχώς, η έλλειψη προσωπικού στην Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης είναι εμφανής και έχει ως αποτέλεσμα τον μεγάλο φόρτο εργασίας που μεταφέρεται από βάρδια σε βάρδια. Είναι σύνηθες το φαινόμενο να μεταφέρονται πάνω από 10 εκκρεμή σήματα τα οποία μεταφέρονται στην επόμενη βάρδια. Σε αυτό βέβαια συντελεί και τεράστιος τομέας αρμοδιότητας. Ζητήσαμε από τον κ. Διευθυντή να κατατεθεί πρόταση προς το ΑΕΑ για αναπροσαρμογή των τομέων αρμοδιότητας των Τμημάτων Τροχαίας.
Μεγάλο υπηρεσιακό κώλυμα παρουσιάζεται σε μεγάλα μέτρα τάξης. Η χαρακτηριστική καθυστέρηση της έκδοσης μέτρων τάξης και της ενημέρωσης για τα επίσημα πρόσωπα που θα επισκεφθούν την πόλη μας είναι βασική αιτία των παρατυπιών που παρατηρούνται στην Διεύθυνσης Τροχαίας. Ως εκ τούτου, ζητήσαμε από τον κ. Διευθυντή να μας αναφέρει αν έχει διατυπωθεί αίτημα για την κατά το δυνατό έγκαιρη ενημέρωση των αφίξεων επισήμων. Δεν είναι λίγες οι φορές που εν αναμονή αφίξεων επισήμων προσώπων στην πόλη, η υπηρεσία ανακοινώνεται μεταμεσονύκτιες ώρες.
Επίσης, η Ένωση αιτήθηκε στις περιπτώσεις που η Διεύθυνση Τροχαίας ενισχύεται με προσωπικό από άλλες Διευθύνσεις, η ανακοίνωση της υπηρεσίας να γίνεται στους συναδέλφους μέσω της Διεύθυνσης από την οποία προέρχονται και να μην αναγκάζονται να επικοινωνούν οι ίδιοι με την Διεύθυνση Τροχαίας.
Εκτενής αναφορά έγινε και για τις μαζικές αθλητικές εκδηλώσεις (μαραθώνιος, νυχτερινός μαραθώνιος,  ποδηλατοδρομίες) όπου η Διεύθυνση Τροχαίας επωμίζεται κατ’ αποκλειστικότητα την ευθύνη για το κλείσιμο των δρόμων. Προτείναμε τη συμμετοχή εθελοντών στον αποκλεισμό των παράπλευρων οδών, γεγονός που θα επιδράσει θετικά τόσο στην Υπηρεσία όσο και στο αίσθημα εθελοντισμού των συμπολιτών μας.
Είναι σημαντικό να αξιολογούνται τα γεγονότα και οι εκδηλώσεις βάσει της σπουδαιότητάς τους. Αυτό τα αναφέρουμε γιατί πλέον είναι σύνηθες φαινόμενο, η Διεύθυνσης Τροχαίας να ζητά παρατακτή δύναμη ακόμα και σε μέτρα ήσσονος σημασίας.
Τέλος, αναφέρθηκε η τεράστια έλλειψη σε υλικοτεχνική υποδομή και οχήματα. Είναι πραγματικά λυπηρό η Διεύθυνση η οποία απασχολείται με τον ΚΟΚ και την καταλληλότητα των οχημάτων, να μην έχει επαρκή και σύγχρονα οχήματα.
  
Θεσσαλονίκη, 21 Νοεμβρίου 2018
   
Ο Πρόεδρος
 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος
6936800701
Ο Γεν. Γραμματέας
ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
6948753589

Πηγή: eaythes.gr


Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Χριστουγεννιάτικη παιδική γιορτή το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στο "Χωριό της Ειρήνης"

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης και η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας συνδιοργανώνουν χριστουγεννιάτικη παιδική γιορτή με Θέατρο Σκιών, αποκλειστικά για τα παιδιά των μελών τους, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 18:00 στο«Χωριό της Ειρήνης» (Καρδία Θεσσαλονίκης).
Στη γιορτή θα συμμετάσχει το Θέατρο Σκιών του Χρήστου Στανίση και θα παρουσιάσει την παράσταση «Ο Καραγκιόζης και τα κάλαντα».
Σε εορταστικό χριστουγεννιάτικο κλίμα, μικροί και μεγάλοι θα διασκεδάσουν με επαγγελματίες διασκεδαστές, μουσικοκινητικά δρώμενα και μπουφέ.
   
Σας περιμένουμε!
     
  Θεσσαλονίκη, 20 Νοεμβρίου 2018
  
   
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΥΘΓια το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΚΜ
Ο Πρόεδρος
ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος
Ο Γεν. Γραμμ.
ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γεώργιος

Συνάντηση Ε.Α.Υ.Θ. με τον νέο Διευθυντή Ασφαλείας Θεσσαλονίκης

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης συναντήθηκε και συζήτησε με τον νέο Διευθυντή Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγο κ. ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟ Νικόλαο, για τα δυσεπίλυτα υπηρεσιακά ζητήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό της Διεύθυνσης και έχουν άμεσο αντίκτυπο στο δημόσιο βίο των συμπολιτών μας.
Το ΤΑ Λευκού Πύργου, το κεντρικότερο Τμήμα Ασφαλείας της πόλης, εξ ορισμού αντιμετωπίζει τα περισσότερα υπηρεσιακά προβλήματα. Με την εγκληματικότητα να οξύνεται και δεδομένων τωνπολυάριθμων καθημερινών συλλήψεων, χρειάζεται άμεση ενίσχυση και υποστήριξη για την λειτουργία του. Η Ένωσή μας πρότεινε η μεταφορά των κρατουμένων να γίνεται με υπηρεσιακό όχημα τύπου van, ώστε να μην απασχολούνται τα πρωινά πληρώματα στις μεταγωγές και στα δικαστήρια.
Ενδελεχής ήταν η ενημέρωση του Στρατηγού για τις συνθήκες που επικρατούν στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Ασφαλείας, όπου δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.
Άλλο ένα σημαντικό ζήτημα είναι η συνεχής απασχόληση της ΟΠΚΕ σε αλλότρια καθήκοντα από την αποστολή της, γεγονός που υποτιμά το έργο της και τροχοπεδεί την αποτελεσματικότητά της. Πλέον, η ΟΠΚΕ πρέπει να χρησιμοποιείται ρητά σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με την πάταξη της εγκληματικότητας και όχι σε μέτρα τάξης. Παράλληλα, άμεση είναι η ανάγκη για ενίσχυση με προσωπικό και οχήματα.
Κατά κοινή ομολογία, η μετατόπιση του κέντρου βάρους των Υπηρεσιών Ασφαλείας από την αστυνόμευση στην φύλαξη σταθερών στόχων είναι ένα πλήγμα με τεράστιες συνέπειες για την πόλη. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης μετέφερε στον Στρατηγό το πάγιο αίτημά της για εξορθολογισμό των φυλασσόμενων ευπαθών στόχων, σε συνεργασία με την ΓΑΔΘ, και τη διακοπή της φύλαξης όπου δεν είναι πλέον απαραίτητο.
Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι το προσωπικό της Διεύθυνσης Ασφαλείας είναι περισσότερο εκτεθειμένο όταν εκτελεί υπηρεσίας σκοπού. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι συνάδελφοι την μία μέρα συμμετέχουν σε σημαντικές επιχειρήσεις και την επόμενη είναι σκοποί σε κάποιο στόχο, πρακτική που πολλές φορές αποκαλύπτει την ιδιότητά τους και τους αποσυντονίζει.
Καθώς τα κοινωνικά δεδομένα έχουν μεταβληθεί πολύ, ανάλογη πρέπει να είναι και η αντίδραση της Διεύθυνσης Ασφαλείας, η οποία κατά κανόνα διαχειρίζεται τα σημαντικότερα αστυνομικά ζητήματα. Η Ένωσή μας επιμένει ότι μόνο με την βούληση των προϊσταμένων μας για καλύτερο συντονισμό και εντατικοποίηση των ενεργειών, μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που βιώνουν τόσο οι Αστυνομικοί όσο και οι συμπολίτες μας.
  
Θεσσαλονίκη, 20 Νοεμβρίου 2018
   
Ο Πρόεδρος
 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος
6936800701
Ο Γεν. Γραμματέας
ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
6948753589

Πηγή: eaythes.gr


Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Π.Ο.ΑΣ.Υ.: Ενημέρωση για διαδοχικές συναντήσεις

                             Αθήνα, 19 Νοεμβρίου 2018
Αρ. Πρωτ.: 605/9/94γ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Διαδοχικές συναντήσεις είχε το Προεδρείο της Ομοσπονδίας μας με τη νέα Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κα Όλγα ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, παρουσία του Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημητρίου ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ, καθώς και με τους Τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας, Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Προστασίας του Πολίτη κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο και το βουλευτή και πρώην Τομεάρχη Άμυνας κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, προκειμένου να τεθούν υπόψη τους όλα τα εκκρεμή ζητήματα και να μας δοθούν οι δέουσες απαντήσεις, τόσο σε θεσμικά, οικονομικά και συνταξιοδοτικά αιτήματα που περιλαμβάνονται σε σχετικό Υπόμνημά μας, όσο και σε τρέχοντα ζητήματα που αφορούν την παράνομη μετανάστευση, την εγκληματικότητα και τις μετακινήσεις αστυνομικών δυνάμεων.
Κατά τη διάρκεια της, από καιρό, αναμενόμενης συνάντησης, καταστήσαμε στη νέα Υπουργό σαφές, ότι ο θεσμικός μας ρόλος επιτάσσει την τακτική επικοινωνία με την Ηγεσία του Υπουργείου, και για τον πρόσθετο λόγο ότι έχουν συσσωρευτεί πολλά αιτήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν θετικά και χωρίς χρονοτριβή από την πλευρά της, διότι έχει ήδη προηγηθεί διάλογος, αλλά και σχετική αλληλογραφία τόσο με τον προκάτοχό της όσο και με τους συναρμόδιους Υπουργούς, ανάλογα με το αντικείμενο. Στην κα Υπουργό, αναπτύξαμε ενδελεχώς ένα προς ένα τα αιτήματα που περιλαμβάνονται στο υπ’ αριθ. 605/9/94 από 19-09-2018 έγγραφό μας.
Ειδικότερα, η κα Υπουργός μας διαβεβαίωσε ότι το προσεχές διάστημα θα μας ενημερώσει για το ολοκληρωμένο σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας αναφορικά με την ανωτατοποίηση των Σχολών του Σώματος, δεδομένου ότι είχε ήδη συνεργαστεί με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ, σε συνέχεια των δικών μας επαφών.
Επίσης, μας είπε ότι το αίτημα της διεύρυνσης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΜΤΣ, με εισαγωγή εκπροσώπων εργαζομένων εν ενεργεία αστυνομικών, είναι εύλογο, πρέπει να γίνει και γι’ αυτό θα σταλεί σχετικό έγγραφο προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ για τις επιχειρούμενες μειώσεις στα μερίσματα του εν λόγω Ταμείου δήλωσε ότι δεν είχε ακόμα ενημερωθεί. Σε ό,τι αφορά το σχέδιο νόμου για τη Δικαστική Αστυνομία είπε ότι δεν το γνωρίζει, αλλά συμφωνεί με τη φιλοσοφία των προτάσεών μας για αποδέσμευση των αστυνομικών από τα «πάρεργα» στο χώρο της δικαιοσύνης και ότι εφόσον θεσμοθετηθεί η λειτουργία Δικαστικής Αστυνομίας, πρέπει να στελεχωθεί με νέο προσωπικό. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι το αστυνομικό προσωπικό πρέπει να αφεθεί απερίσπαστα να ασχοληθεί με τα αστυνομικά του καθήκοντα και στο πλαίσιο αυτό, το προσεχές διάστημα των 15 ημερών θα αποχωρήσει η αστυνομία από τη φύλαξη του ΧΥΤΥ Λευκίμμης, ενώ επίκειται και η αποδέσμευση της αστυνομίας από τα γήπεδα, με σχετική νομοθετική ρύθμιση που προωθείται από το συναρμόδιο Υπουργείο, όπως έχουμε ήδη καταλήξει σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Αθλητισμού. Για τα προεδρικά διατάγματα που αφορούν ρυθμίσεις διοικητικών θεμάτων προσωπικού, θέματα εκπαίδευσης και φυσικής αγωγής, είπε ότι δε γνώριζε κάτι.
Με έμφαση συζητήθηκαν στη συνέχεια τα υπόλοιπα θέματα και δη το Μισθολόγιο - Βαθμολόγιο, όπου η κα Υπουργός δήλωσε συγκρατημένη εξαιτίας της δημοσιονομικής στενότητας και των δεσμεύσεων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι η Κυβέρνηση έχει συμμορφωθεί πλημμελώς στις αποφάσεις του ΣτΕ και για τις όποιες παροχές με οικονομικό αντίκτυπο παρέπεμψε μετά το 2020. Από την πλευρά μας τονίστηκε ιδιαίτερα η μεγάλη αδικία που έχουν υποστεί οι νεοεισελθέντες συνάδελφοι, καθώς και οι χαμηλόβαθμοι (Αρχιφύλακες, Ανθ-μοι, Υ/Β΄ κ.ο.κ.) με πολλά χρόνια υπηρεσίας, τόσο στις μισθολογικές τους ωριμάνσεις όσο και στις βαθμολογικές τους προαγωγές. Για τη ρύθμιση της ελεύθερης μετακίνησης του αστυνομικού προσωπικού με τα ΜΜΜ μας είπε επίσης ότι έχει δοθεί η έγκριση από το Γ.Λ.Κ., αλλά εκκρεμεί η υπογραφή του αρμόδιου Υπουργού.
Ο Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Αναγνωστάκης αναφέρθηκε στα καθημερινά προβλήματα με τις μετακινήσεις, τόνισε ότι υπάρχει συνεχής δουλειά για τον εξορθολογισμό τους, αξιοποιώντας και τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Ωστόσο, η εκκρεμότητα με το π.δ. των οδοιπορικών, παρότι από πλευράς του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες εδώ και δύο έτη, θα συνεχιστεί, καθόσον ο δημοσιονομικός χώρος δεν επιτρέπει την άμεση έκδοση του εν λόγω διατάγματος. Σχετικά με τη λειτουργία του ΤΕΑΠΑΣΑ και την επιμονή από την πλευρά μας για άμεσο διορισμό του Προέδρου αυτού, διότι θα υπάρξουν ανατροπές στο σωστό σχεδιασμό – προγραμματισμό που έθεσε η προηγούμενη διοίκηση και προβλήματα στις παροχές που πρέπει να καταβληθούν εντός του τρέχοντος μηνός (ενισχύσεις, δάνεια, περιθάλψεις, εφάπαξ κ.λπ.), ο κ. Γενικός, αλλά και το υπόλοιπο επιτελείο της κας Υπουργού, μας δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν την εν λόγω εκκρεμότητα και άμεσα θα κινηθεί η διαδικασία για το διορισμό του νέου Προέδρου.
Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίστηκε ότι η Νέα Δημοκρατία διαχρονικά στέκεται δίπλα στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και ότι αντιτίθεται στα φαινόμενα βίας, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους και ταυτόχρονα παγιώνουν ένα συνολικό αίσθημα ανασφάλειας στους Έλληνες πολίτες.
Επίσης, αναφέρθηκε από τους κ.κ. Βουλευτές ότι, συμφωνούν απολύτως με τις προτάσεις μας που οδηγούν στην αναδιάρθρωση, στον εξορθολογισμό και στην ορθή διαχείριση των πόρων της Ελληνικής Αστυνομίας, δηλώνοντας «παρών» στη συζήτηση και στη συνδιαμόρφωση και άλλων τυχόν προτάσεών μας. Παράλληλα, επισημάνθηκε ότι η ασφάλεια είναι προϋπόθεση δημοκρατίας, ομαλότητας και ευημερίας και συνεπώς, τόσο ως κόμμα όσο και ως μελλοντική Κυβέρνηση, θα είναι υπέρ όλων αυτών των προτάσεων που διαμορφώνουν καλύτερες συνθήκες εργασίας στο προσωπικό, ενισχύουν με υλικοτεχνικό εξοπλισμό το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και θωρακίζουν νομικά το έργο της πολιτείας ενάντια σε όσους υποθάλπουν την ανομία, με τρόπο που δεν θα θέτει σε κίνδυνο την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.
Αναφορικά με τη συμμόρφωση της Κυβέρνησης με τις αποφάσεις του ΣτΕ, μας γνώρισαν ότι τα αναδρομικά συνιστούν πλημμελή συμμόρφωση, ενώ αυτή έλαβε χώρα με μεγάλη καθυστέρηση, καθώς τρία χρόνια η Κυβέρνηση αρνήθηκε να τις εφαρμόσει, ενώ είχε το περιθώριο.
Σε ότι αφορά το νέο μισθολόγιο, τέλος, επανέλαβαν τις δεσμεύσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, τον Μάιο του 2017 (κατά τη συζήτηση & ψήφιση του ν.4472/2017) στους εκπροσώπους των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, σχετικά με την κατάθεση ενός νέου μισθολογίου που θα λαμβάνει υπ’ όψιν τα ειδικά χαρακτηριστικά των εν λόγω στελεχών και θα διασφαλίζει αξιοπρεπείς αποδοχές.
Η Ομοσπονδία μας, θα συνεχίσει τις πιέσεις της προς την Κυβέρνηση, παράλληλα με τις συναντήσεις της και με τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα του δημοκρατικού τόξου, προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα του Έλληνα αστυνομικού, σε ένα πλαίσιο διαφάνειας, αξιοκρατίας και μη ύπαρξης συντεχνιακών ζητημάτων, αλλά και του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας - σε επίπεδο ασφάλειας - που δοκιμάζεται τα τελευταία μνημονιακά έτη. 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Πηγή : poasy.gr

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Σε ποια μισθοδοσία αναμένονται να αναδρομικά των ενστόλων

Δρομολογείται το ζήτημα της καταβολής των 
αναδρομικών σε ένστολους, πανεπιστημιακούς, 
δικαστές και ιατρούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες την ερχόμενη Τρίτη  (20 Νοεμβρίου) αναμένεται και η ... "πολυαναμενόμενη" Υπουργική Απόφαση που θα καθορίζει την ακριβή ημερομηνία καταβολής των αναδρομικών.
Ως εκ τούτο, αν δεν προκύψει κάποια άλλη γραφιοκρατική καθυστέρηση, στο τέλος του Νοεμβρίου αναμένεται να πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς μαζί με την υπόλοιπη μισθοδοσία του Δεκεμβρίου.
 Πηγή: Policenet.gr 

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Π.Ο.ΑΣ.Υ.:Απεργία ενστόλων: Άλλη μια υπόσχεση που μένει ανεκπλήρωτη


Αθήνα, 14 Νοεμβρίου 2018
Αρ. Πρωτ.: 900/1/3

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή την έναρξη, στην Ολομέλεια της Βουλής σήμερα, της συζήτησης για την αναθεώρηση του Συντάγματος, η Ομοσπονδία μας οφείλει να επισημάνει την υποκριτική στάση της Κυβέρνησης, την οποία μας επεφύλαξε για άλλη μια φορά, καταδεικνύοντας πόσο σέβεται τις εξαγγελίες της περί διεύρυνσης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Ενώ είχε τεθεί από την ίδια σε δημόσια διαβούλευση, μεταξύ άλλων, και η αναθεώρηση του άρθρου 23 με στόχο την επέκταση του δικαιώματος της απεργίας και στα Σώματα Ασφαλείας, εντούτοις, στο τελικό κείμενο που κατατέθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, δεν υπάρχει καμία νύξη στο κορυφαίο για μας αυτό ζήτημα.
Η Ομοσπονδία μας από την πρώτη στιγμή, όταν τέθηκε το θέμα, είχε υποβάλλει σχετικό υπόμνημα με τις θέσεις της στον τότε πρόεδρο της Επιτροπής για την αναθεώρηση του Συντάγματος και υπουργό Εργασίας κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, ευελπιστώντας στην θετική κατάληξη του διαχρονικού αιτήματός μας για το δικαίωμα της απεργίας.
Καλούμε την Κυβέρνηση και τα Πολιτικά Κόμματα, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συμπεριλάβουν τελικά στις υπό αναθεώρηση διατάξεις και την τροποποίηση των διατάξεων του άρθρου 23 παρ. 2 του Συντάγματος, ώστε να αρθεί ο απόλυτος περιορισμός του δικαιώματος της απεργίας των Ελλήνων Αστυνομικών. Δεν μπορεί από τη μια, ορισμένοι να ζητούν μέτρα εκδημοκρατισμού της αστυνομίας και από την άλλη την ίδια ώρα να αρνούνται τη δημοκρατία στην πράξη.
Ας αντιληφθούν όλοι ότι οι καιροί έχουν ωριμάσει και το συνδικαλιστικό μας κίνημα είναι σε θέση να διαχειριστεί υπεύθυνα και αποτελεσματικά το αναφαίρετο αυτό συνταγματικό μας δικαίωμα.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Π.Ο.ΑΣ.Υ.:Η ατιμωρησία και η ιδιότυπη ασυλία στοχοποιούν τους αστυνομικούς

Αθήνα, 12 Νοεμβρίου 2018
Αρ. Πρωτ.: 402/10/47
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων καταδικάζει τη σημερινή επίθεση εναντίον των συναδέλφων μας (αυτή τη φορά και μέσα στο χώρο των δικαστηρίων), συμπαραστέκεται σε αυτούς για την απρόκλητη βία που δέχθηκαν και διαμαρτύρεται εντόνως, προς πάσα κατεύθυνση, για την ανυπαρξία των αναγκαίων μέτρων.
Η παρατηρούμενη κλιμάκωση των επιθέσεων εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, σε διάφορα σημεία της Αθήνας, δυστυχώς, προκαλεί το αίσθημα της κοινής γνώμης, η οποία ευλόγως αναρωτιέται τι μέλλει γενέσθαι με την ασφάλειά της, όταν, ο ίδιος ο αστυνομικός, είναι απροστάτευτος και αποδέκτης συνεχόμενης βίας. Είναι πλέον ολοφάνερο, ότι τέτοιου είδους περιστατικά, δεν συγκινούν κανέναν από την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Σώματος, γι’ αυτό και δεν υπήρξε, ούτε μετά τη σημερινή επίθεση, η αναμενόμενη αντίδραση για τη σύλληψη των δραστών. Θα απαντήσουν έστω τώρα στα ερωτήματα που εγείρονται όσοι έχουν την ευθύνη για την απερίγραπτη αδράνεια που διαπιστώνεται σε όλες αυτές τις επιθέσεις εναντίον συναδέλφων μας;
Η ευκολία με την οποία έχουν βάλει τα διάφορα «φασιστοειδή» στο στόχαστρό τους τις αστυνομικές δυνάμεις, αποκαλύπτει όχι μόνο το απύθμενο θράσος που τα διακρίνει, αλλά και τααίτια που τα εκτρέφουν. Είναι προφανώς η ατιμωρησία που απολαμβάνουν και η ιδιότυπη ασυλία που τους παρέχεται...
Επιτέλους, να εφαρμοστεί η νομοθεσίαπου τιμωρεί τα διαπραττόμενα αδικήματα εις βάρος των Αστυνομικών και να υπάρξει η δέουσα στήριξη στο θεσμό της αστυνομίας για να επιτελέσει απερίσπαστα το έργο της.
Τέλος, πληροφορούμε τους πάντες ότι τέτοιου είδους επιθέσεις δεν πτοούν τον Έλληνα Αστυνομικό, ο οποίος θα συνεχίσει να υπερασπίζεται το αγαθό της ασφάλειας του πολίτη, ζητώντας από την πολιτεία να τον εξοπλίσει με κάθε αναγκαίο μέσο για να επιτελεί ακόμα καλύτερα την αποστολή του.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Π.Ο.ΑΣ.Υ.: Πλημμελής η εναρμόνιση της Κυβέρνησης με τις αμετάκλητες αποφάσεις του ΣτΕ

Αθήνα, 08 Νοεμβρίου 2018
Αρ. Πρωτ.: 500/7/52

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Χθες, 07-11-2018, απογευματινές ώρες, κατετέθη σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η υπ’ αριθ. 1796/141 τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών που ρυθμίζει, μεταξύ άλλων, την καταβολή εφάπαξ χρηματικών ποσών στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.
Ειδικότερα, με τις διατάξεις του άρθρου 1 της ως άνω τροπολογίας, ρυθμίζεται:
α) Η εφάπαξ καταβολή αναδρομικών αποδοχών από 01-08-2012 έως 31-12-2016. Οι εν λόγω αποδοχές αντιστοιχούν στη διαφορά μεταξύ των μηνιαίων αποδοχών που ίσχυαν προ της 01-08-2012 και αυτών που κατεβλήθησαν με τις διατάξεις του άρθρου 86 του ν.4307/2014.
β) Ο χρόνος, η διαδικασία, οι προβλεπόμενες από τις κείμενες διατάξεις κρατήσεις και κάθε άλλο αναγκαίο ζήτημα για την καταβολή των παραπάνω αποδοχών καθορίζεται με ΚΥΑ που θα εκδοθεί μεταγενέστερα της δημοσίευσης του νόμου.
γ) Οι αποδοχές που ίσχυαν μέχρι την 31-12-2016, δεν επηρεάζονται από την ανωτέρω ρύθμιση και συνεπώς παραμένει αμετάβλητη η προσωπική διαφορά του νέου μισθολογίου (άρθρο 155 του ν.4472/2017).
Από τα παραπάνω συμπεραίνεται ότι, η Κυβέρνηση, υπό το βάρος απειλής επιβολής κυρώσεων από την Ειδική Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΣτΕ,εναρμονίζεται πλημμελώς με τις αμετάκλητες αποφάσεις του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου, αφού, ναι μενκαταβάλει τις αναδρομικές αποδοχέςγια το χρονικό διάστημα από 01-08-2012 έως 31-12-2016, αλλά δεν επαναφέρει όμως τους μισθούς μας στα επίπεδα που ίσχυαν την 31-07-2012.
Δηλαδή, οι μισθοί που καταβάλλονται από την 01-01-2017 στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου ειδικού μισθολογίου (το οποίο σχεδιάστηκε και ψηφίστηκε από την ίδια Κυβέρνηση), θα συνεχίσουν:
α) να είναι αντισυνταγματικοί,
β) να είναι ανεπαρκείς για την αντιμετώπιση του κόστους αξιοπρεπούς διαβίωσής τους,
γ) να είναι δυσανάλογοι της σημασίας της αποστολής των στελεχών και
δ) να μην υπολογίζουν τις ιδιαίτερες συνθήκες ασκήσεως και επικινδυνότητας του επαγγέλματός τους.    
Επιπρόσθετα, παρατηρείται το εξής οξύμωρο και αντιφατικό, ενώ ρυθμίζονται οι αποδοχές μέχρι την 31-12-2016 για τον υπολογισμό των αναδρομικών που δικαιούμαστε με βάση τις αμετάκλητες αποφάσεις των Δικαστηρίων, δεν υπολογίζονται αυτές στο νέο ειδικό μισθολόγιο για τη διαμόρφωση της προσωπικής διαφοράς μας. Άραγε, γιατί συνεχίζεται η εφαρμογή ενός άμεσου μέτρου που υπεβλήθη για την αντιμετώπιση της παρατεταμένης οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης, ενώ ήδη έχουμε βγει από τα μνημόνια;;;
Καλούμε την Κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, να συμμορφωθεί πλήρως με τις αμετάκλητες αποφάσεις του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου, να αποσύρει τη διάταξη της παραγράφου 3 του άρθρου 1 της παραπάνω τροπολογίας και να μπει άμεσα σε διάλογο με τους εκπροσώπους των εργαζομένων για τη διαμόρφωση ενός νέου μισθολογίου που θα είναι ανάλογο του κοινωνικού μας έργου και σύμφωνο πάντα με τις Συνταγματικές και Ευρωπαϊκές Αρχές της αξιοπρεπούς διαβίωσης και της ειδικής μισθολογικής μεταχείρισης των ενστόλων.     
Η Ομοσπονδία μας, τέλος, δηλώνει απερίφραστα ότι, εφόσον η Ελληνική Πολιτεία εξακολουθεί να μην εναρμονίζεται με τις αποφάσεις των Δικαστηρίων, θα συνεχίσει ακάθεκτη τον αγώνα της για την επαναφορά των αποδοχών μας στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012. Άλλωστε, προς την κατεύθυνση αυτή κινείται και η εκ νέου προσφυγή στο ΣτΕ (11/2017), κατά των μισθολογικών ρυθμίσεων των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως διαμορφώθηκαν με το νέο ειδικό μισθολόγιο του ν.4472/2017.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Προσφορές δικηγορικών γραφείων για την αναδρομική δικαστική διεκδίκηση των μισθολογικών παροχών των δώρων εορτών Χριστουγέννων – Πάσχα και επιδόματος αδείας.

Σας παραθέτουμε παρακάτω προσφορές δικηγορικών γραφείων για την αναδρομική δικαστική διεκδίκηση των μισθολογικών παροχών των δώρων εορτών Χριστουγέννων – Πάσχα και επιδόματος αδείας, τα οποία καταργήθηκαν από 1-1-2013 με τις διατάξεις του Ν.4093/2012.

(Α) Δικηγορικά γραφεία ΑΡΚΟΥΜΑΝΗ-ΚΟΣΣΥΒΑΚΗ

Κόστος 35 ευρώ. Η συνολική αξίωση είναι 7% επί του επιδικασθέντος ποσού, όταν αυτό θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων (τα προκαταβαλλόμενα 35 ευρώ θα αφαιρεθούν από το ποσοστό 7%).
Εκπρόσωποι των εν λόγω γραφείων θα βρίσκονται στα γραφεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους αρ. 12) από τη Δευτέρα 29-10-2018 και μέχρι την Παρασκευή 9-11-2018, ώρες 10.00- 14.30.

(Β) Δικηγορικό γραφείο ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ Χ. (Νομικού εκπροσώπου της ΠΟΑΣΥ)

Κόστος 20 ευρώ (θα κρατηθεί απ'ευθείας από την μισθοδοσία για τα μέλη τη ης ΠΟΑΣΥ). Η συνολική αξίωση είναι 3 % επί του καθαρού καταβαλλομένου ποσού, ύστερα από την αφαίρεση των εξόδων, όταν αυτό θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων (τα προκαταβαλλόμενα 20 ευρώ θα αφαιρεθούν από το ποσοστό 3%).

Δικαιολογητικά θα παραλαμβάνονται στα γραφεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους αρ. 12) από τη Δευτέρα 12-11-2018 και μέχρι την Τρίτη 20-11-2018, ώρες 10.00- 14.30.
Δικαιολογητικά :
- Στοιχεία ενάγοντος. (ΠΛΗΡΗ)
- Υπογεγραμμένη εξουσιοδότηση με γνήσιο της υπογραφής
- Υπογεγραμμένη σύμβαση δικηγορικής εντολής (σε 2 πρωτότυπα αντίτυπα)
- Υπεύθυνη Δήλωση σχετικά με τη συμμετοχή στη δικαστική διεκδίκηση και την άδεια χρήσης προσωπικών στοιχείων και παρακράτησης των δικαστικών εξόδων. (με γνήσιο της υπογραφής)
Τα ανωτέρω δικαιολογητικά μπορείται να κατεβάσετε σε μορφή pdf ΕΔΩ


(Γ) Δικηγορικό γαρφειο κ. ΛΑΓΟΥ

Κόστος 20 ευρώ χωρίς οιαδήποτε άλλη αμοιβή ή ποσοστό επί των όσων σας καταβληθούν σε περίπτωση ευδοκίμησης των αγωγών. Πληροφορίες κατάθεσης αγωγής θα βρείτε ΕΔΩ

Τονίζεται ότι, οι ανωτέρω προσφορές δεν είναι δεσμευτικές και ο καθε συνάδελφος είναι ελεύθερος να ακολουθήσει με τη δική του βούληση τον δικηγόρο που θα τον εκπροσωπήσει, σε περίπτωση που επιθυμεί την δικαστική διεκδίκηση των αναδρομικών των εν λόγω παροχών.

Οι Αντιπρόσωποι της Ε.Μ.Α.Σ. στην Π.Ο.ΑΣ.Υ

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Διαδικασία επιστροφής χρημάτων από το πρώην Τ.Π.Δ.Υ.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το πρώην Τ.Π.Δ.Υ. , οι συναδέλφοι οι οποίοι έχουν διαγραφεί από το εν λόγω ταμείο, προκειμένου να τους επιστραφεί το ποσό των 5 ετών το οποίο δικαιούνται βάση νόμου , πρέπει να στείλουν ταχυδρομικώς αίτηση με τα πλήρη στοιχειά ταυτότητας τους (Α.Γ.Μ., Βαθμός, Επώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο,ημ/νία γεν. ) μαζί με την διεύθυνση κατοικίας τους και τηλέφωνο , στην οποία αίτηση να αναγράφουν : "Παρακαλώ όπως μου επιστραφούν οι ασφαλιστικές μου εισφορές μέχρι την ημερομηνία διαγραφής μου από την ασφάλιση μου στο Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π" , όπως φαίνεται στο παρακάτω σχέδιο αίτησης.
Μαζί με την αίτηση πρέπει να υποβληθούν ως συνημμένα το απόκομμα μισθοδοσίας στο οποίο φαίνεται η λήξη κράτησης του ταμείου καθώς και φωτοτυπία της  πρώτης σελίδας βιβλιαρίου τραπέζης όπου φαίνεται το iban του λογαριασμού. 
Τα ανωτέρω έγγραφα τα στέλνουν ταχυδρομικώς στο Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π.  - ΤΜΗΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΣΟΔΩΝ - Α' Δ/ΝΣΗ ΕΦΑΠΑΞ ΠΑΡΟΧΩΝ , οδός Σταδίου 31 Αθήνα , ΤΚ 15559. 
Καλό είναι να αναγράφονται στην αίτηση τηλέφωνα επικοινωνίας γιατί σε κάποιες περιπτώσεις έχουν ζητηθεί έντυπα μισθοδοσίας κάποιων μηνών αναλόγως με το πότε έγινε η αίτηση διαγραφής.
Για περισσότερες πληροφορίες όποιος επιθυμεί μπορεί να επικοινωνήσει με το Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π. στο τηλέφωνο 2103270500.

ΚΙΛΤΙΔΗΣ Λάζαρος
Αντιπρόσωπος Ε.Α.Υ.Θ. στη Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Μέλος Ε.Μ.Α.Σ. 

Eυάγγελος Αντωνίου: Καμία εγκύκλιος και κανένας Υπουργός δεν έλυσε το χρόνιο πάρεργο της μεταφοράς ασθενών για ψυχιατρική εξέταση-όλες οι νέες αλλαγές στη διαδικασία

  Η διαδικασία, δυστυχώς, παραμένει ίδια έως και σήμερα. Συγκεκριμένα, ο εκάστοτε Εισαγγελέας, δέχεται την αίτηση για ακούσια νοσηλεία αυτοπ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις