Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

«Πόθεν έσχες» - Αλλάζει η ημερομηνία υποβολής

Στις 18.2.2019 αντί για τις 4.1.2019 θα ξεκινήσει η υποβολή Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης και θα ολοκληρωθεί στις 31.3.2019, σύμφωνα με βουλευτική τροπολογία που δήλωσε ότι κάνει αποδεκτή ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου.
Όπως εξήγησε, «η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων ζήτησε περισσότερο χρόνο, προκειμένου να ολοκληρώσει το σύστημα υποδοχής των δηλώσεων στο φως του νόμου που ψηφίστηκε τον Οκτώβρη του 2018. Χρειάζεται, δηλαδή, είκοσι μέρες με έναν μήνα παραπάνω».


Πηγή: policenet.gr




Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Καλώς ήρθατε στη Θεσσαλονίκη κ.Αρχηγέ

Με την ευκαιρία της παρουσίας σας στην πόλη μας, στην Θεσσαλονίκη σας καλωσορίζουμε και δράττουμε την ευκαιρία να σας ενημερώσουμε σχετικά με την κατάσταση των υπηρεσιών της ΓΑΔΘ:
1.Η αναστολή χορήγησης ανακοινώσιμων Ημερήσιων Αναπαύσεων(ΡΕΠΟ), είναι κανόνας.
2.Οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας είναι  ανύπαρκτοι.
3.Η έγκαιρη ανακοίνωση υπηρεσιών ακόμα και για προγραμματισμένες εκδηλώσεις δεν υφίσταται.
4.Η φρούρηση στόχων από εμάς με τα υπηρεσιακά-ιδιωτικά μας οχήματα είναι θεσμός.
5.Το περιπολικό του τομέα δεν υπάρχει  διότι χρησιμοποιείται για οτιδήποτε άλλο φαντάζεστε όπως μεταγωγές, φρούρηση κρατουμένων, φρούρηση κτιρίων, κατοικιών, κομμάτων εκτός από αυτό που πρέπει να κάνει, δηλαδή αστυνόμευση.
6.Οι διψήφιες ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΕΣ ημερήσιες αναπαύσεις στα Αστυνομικά Τμήματα αποτελούν τον κανόνα, αποτέλεσμα της λειψανδρίας  και της ανορθολογικής χρήσης του προσωπικού με συνέπεια  να μην ξεκουράζεται ,  με ό,τι  αυτό συνεπάγεται στην υπηρεσιακή του απόδοση.
7.Η ανισομερής κατανομή του προσωπικού εντός των διευθύνσεων απαντάται συχνά και παρόλο που οι διοικήσεις έχουν ενημερωθεί άπειρες φορές ΚΩΦΕΥΟΥΝ και δεν πράττουν κάτι για να αλλάξει αυτή η κατάσταση, με αποτέλεσμα να έχουμε αστυνομικούς δύο ταχυτήτων. Τρανταχτό παράδειγμα το ΤΑ Λευκού Πύργου που υπολείπεται της οργανικής του κατά περίπου  40%.
8.Οι μπότες των ΖΗΤΑΔΩΝ και οι στολές δικυκλιστών της ΔΙΑΣ, είναι πλέον ακατάλληλες  δεν προσφέρουν καμία προστασία και δεν έχουν αντικατασταθεί εδώ και 2 χρόνια, όπως προβλέπει η σχετική διαταγή, ενώ και στις λοιπές ένστολες υπηρεσίες τα είδη ένδυσης έχουν σταματήσει πλέον να χορηγούνται.
9.Καινούρια οχήματα δεν θα δούμε ΠΟΤΕ καθώς για μία ακόμα φορά δεν εντάχθηκε σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ και διότι η παρούσα Κυβέρνηση, ο κύριος  Χουλιαράκης  θεώρησε πολλά τα 10.00.000 Ευρώ που ζητήθηκαν για αγορά νέων οχημάτων για Αθήνα-Θεσσαλονίκη και δεν τα ενέκρινε, ασχέτως αν το κόστος συντήρησης του απαρχαιωμένου στόλου των οχημάτων της πόλης μας με μ.ο. ηλικίας άνω των 15 ετών και μ.ο.  χλμ αυτοκινήτων άνω των 550.000 είναι πολλαπλάσιο των 10.000.000 ευρώ. Οπότε όταν σε 2-3 χρόνια δεν θα υπάρχει αστυνομικό όχημα στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον θα γνωρίζουμε τους υπευθύνους.
 Για αυτό το θέμα είναι ενήμερη και η κυρία υπουργός, όπως και εσείς φυσικά.
Παράδειγμα της άνω κατάστασης αποτελεί η διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης όπου η εποχούμενες περιπολίες εκτελούνται σε πολλές  περιοχές με συμβατικά αυτοκίνητα ΔΑΝΕΙΚΆ από την ΑΣΦΆΛΕΙΑ και η διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης όπου και εκεί η περιπολία γίνεται με συμβατικά οχήματα, ενώ υπάρχουν Τμήματα τα οποία ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΟΎΤΕ 1 ΟΧΗΜΑ στον στόλο τους.
10.Όσον αφορά τον ΠΕΡΣΕΑ έφερε περισσότερα προβλήματα από αυτά που πιστεύετε πως έλυσε, διότι:  
Α. Οι επικεφαλείς αξιωματικοί πιέζουν το προσωπικό για συγκεκριμένο αριθμό ελεγχομένων. Σημειώνεται πως για να διενεργηθεί ένας ολοκληρωμένος έλεγχος με τους προβλεπόμενους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας  σε όχημα απαιτούνται 15 λεπτά, οπότε καταλαβαίνετε πως η απαίτηση για 30 ελέγχους εντός 2 ωρών εκτός από παράλογη είναι και ανέφικτη και αυτοί δεν διενεργούνται με τον προβλεπόμενο τρόπο.
Β. Το προσωπικό που διατίθεται ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ αλλά αφαιρείται από την αστυνόμευση, καθώς  λόγω λειψανδρίας και οχημάτων μετακινούνται δυνάμεις από άλλες  περιοχές της Θεσσαλονίκης που έτσι μένουν απροστάτευτες.
Θα μπορούσαμε να γράψουμε και να σας αναφέρουμε πολλά προβλήματα ακόμα για αυτό…
 κ. Αρχηγέ σας προσκαλώ και σας προκαλώ, όπως και την κυρία Υπουργό που επίσης βρίσκεται στην πόλη μας  να κάνετε μία επίσκεψη σε αστυνομικές υπηρεσίες της πόλης μας, σε σκοπιές, να μιλήσετε με συναδέρφους των περιπολικών, των δικύκλων, των τμημάτων Τάξης, Τροχαίας, Ασφάλειας, Αλλοδαπών, της ΔΑΕΘ για να διαπιστώσετε πώς η πραγματική εικόνα απέχει παρασάγγης από αυτήν που σας μεταφέρει η φυσική ηγεσία...
Αλέξανδρος ΣΦΕΛΙΝΙΩΤΗΣ
Μέλος  Δ.Σ. Ε.Α.Υ.Θ.
Μέλος Ε.Μ.Α.Σ.

ΣτΕ : Αντισυνταγματικές οι περικοπές σε δώρα και επιδόματα δημοσίων υπαλλήλων

Της Άννας Κανδύλη
Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας παραπέμπει προς οριστική κρίση το ΣΤ τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου τις περικοπές σε δώρα Χριστουγέννων- Πάσχα και αδείας εν ενεργεία δημοσίων υπαλλήλων.
Η 7μελής σύνθεση του τμήματος έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές ωστόσο λόγω μείζονος σημασίας παραπέμπει την υπόθεση στην Ολομέλεια προς οριστική κρίση.
Το σκεπτικό
Σύμφωνα με το σκεπτικό των ανώτατων δικαστών οι περικοπές που έγιναν με το νόμο 4093/12 και άρχισαν να ισχύουν από 1.1.2013, αντίκεινται στα άρθρα 25 και 4 του Συντάγματος και τις απορρέουσες από αυτά αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας. Όπως σημειώνουν, «ο νομοθέτης όφειλε αποφαινόμενος τεκμηριωμένα για την αναγκαιότητα του μέτρου, να εξετάσει την ύπαρξη τυχόν εναλλακτικών επιλογών και να συγκρίνει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της καθεμίας για τον επιδιωκόμενο δημόσιο σκοπό της δημοσιονομικής προσαρμογής καθώς και εάν οι επιπτώσεις της συγκεκριμένης περικοπής αποδοχών στο βιοτικό επίπεδο των θιγόμενων, αθροιζόμενες με τις επιπτώσεις από τα ήδη ληφθέντα μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης, και συνδυαζόμενες με τις κοινωνικό-οικονομικές συνθήκες, οδηγούν σε ανεπίτρεπτη μείωση του επιπέδου ζωής των υπαλλήλων, κάτω του επιπέδου της αξιοπρεπούς διαβίωσης.»
Κατα τους δικαστές, ο νομοθέτης εκτιμώντας τις κρατούσες κοινωνικές συνθήκες μπορεί να προβαίνει σε μείωση του βασικού μισθού ή των επιδομάτων στο πλαίσιο του δημοσίου συμφέροντος, ωστόσο : «με την επίμαχη διάταξη επιχειρείται νέα, για πολλοστή φορά περικοπή την αποδοχών, της ίδιας ακριβώς ομάδας θιγόμενων, ειδικότερα δε, θεσπίζεται πλέον με αυτήν, όχι περαιτέρω μείωση, αλλά κατάργηση των ετήσιων αποδοχών». Και προσθέτουν ότι, επιδόματα, εορτών και αδείας, συνδέονται από τη φύση τους με τις αυξημένες ανάγκες που ανακύπτουν κατά τις εορταστικές περιόδους και κατά την περίοδο των θερινών διακοπών, οι οποίες ανάγκες συντρέχουν για όλους τους υπαλλήλους ανεξάρτητα από το μισθό του καθενός... Ο νομοθέτης δεν δικαιολογείτο πλέον να προχωρήσει στην υιοθέτηση του επίμαχου καταργητικού μέτρου, χωρίς προηγουμένως να έχει εκτιμήσει την προσφορόρητα του μέτρου ενόψει και της διαπίστωσης, ότι τα αντίστοιχα μέτρα που είχε λάβει έως τότε δεν είχαν αποδώσει τα αναμενόμενα».

Πηγή: enikos.gr


Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Εκδόθηκε η ΚΥΑ για τις μετακινήσεις στα Μ.Μ.Μ. των ενστόλων


Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2018
Αρ. Πρωτ.: 305/3/13

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Υπεγράφη από τους συναρμόδιους Υπουργούς και δημοσιεύθηκε, επιτέλους, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 5537, 11/12/2018) η Κοινή Υπουργική Απόφαση «Κάρτες μετακίνησης στα μέσα μαζικής μεταφοράς του ένστολου προσωπικού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη», αντιμετωπίζοντας, ωστόσο με προσωρινό χαρακτήρα, μια εκκρεμότητα παρατεταμένης νευρικότητας και ανασφάλειας μεγάλου αριθμού συναδέλφων που χρησιμοποιεί συγκεκριμένα μέσα περιοχής αρμοδιότητα Ο.Α.Σ.Α. (Ο.ΣΥ.Α.Ε. και ΣΤΑ.ΣΥ.Α.Ε.) και Ο.Α.Σ.Θ. για υπηρεσιακές και μη ανάγκες.
Οι λεπτομέρειες της έκδοσης των καρτών, ο έλεγχος της χρήσης τους καθώς και τα αντισταθμιστικά οφέλη για τους ως άνω συγκοινωνιακούς οργανισμούς (παροχή εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας υπηρεσιών φύλαξης, αστυνόμευσης κλπ), ρυθμίζονται λεπτομερώς στα επιμέρους άρθρα, με όρους «αγοράς», που σημαίνει ότι θα μετριέται και θα επανεξετάζεται διαρκώς αν το ελεύθερο των μετακινήσεων των ενστόλων, είναι ισότιμο προς τις παρεχόμενους από αυτούς υπηρεσίες!
Πάγια θέση της Ομοσπονδίας μας είναι ότι η ελεύθερη μετακίνηση των αστυνομικών, μέσω των ΜΜΜ, δεν συνιστά προνόμιο έναντι των υπολοίπων πολιτών για να υπολογίζεται με λογιστικές διαδικασίες, αλλά, δικαίωμα και συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας, λόγω της ιδιαίτερης φύσης της εργασίας τους (άρθρο 19, ΠΔ 538 ΦΕΚ Α 224/6.10.89, Διακίνηση µε συγκοινωνιακά µέσα).
Επισυντάπτεται η νεοεκδοθείσα ΚΥΑ.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Πηγή : poasy.gr





Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Τα έξι βήματα για το κοινωνικό μέρισμα, πότε μπαίνουν τα χρήματα

ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

Με προβλήματα άνοιξε το βράδυ της Παρασκευής η ηλεκτρονική πλατφόρμα koinonikomerisma.gr για την υποβολή των αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα 2018. Το μέρισμα, συνολικού ύψους τουλάχιστον 710 εκατ. ευρώ αναμένεται να κατατεθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 14 Δεκεμβρίου.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα, για να διαπιστώσουν, αν είναι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος και να υποβάλουν αίτηση για την καταβολή του, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης του πληροφοριακού συστήματος TAXISnet της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
Συνοπτικά, η διαδικασία για το κοινωνικό μέρισμα αποτελείται από έξι βήματα:
Βήμα 1: Με την είσοδό σας στο σύστημα θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τον ΑΜΚΑ σας και να συναινέσετε στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται (τα δικά σας, του/της συζύγου και των προστατευόμενων τέκνων σας).Βήμα 2: Μετά την συναίνεση σας, εμφανίζεται φόρμα που αναφέρει κάποια προσωπικά στοιχεία σας (το ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, φύλο κτλ), οικονομικά στοιχεία (φορολογητέο και αφορολόγητο ετήσιο εισόδημα), περιουσιακά στοιχεία (αξία ακίνητης περιουσίας, τόκους καταθέσεων) και μια λίστα με τα μέλη του νοικοκυριού σας.Βήμα 3: Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση αριθμού λογαριασμού (IBAN) στον οποίο είστε δικαιούχος ή συνδικαιούχος.Σας προτρέπουμε να εισάγετε ένα e-mail και τον αριθμό ενός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων.Βήμα 4: Σε περίπτωση που το νοικοκυριό σας έχει και ενήλικα φιλοξενούμενα μέλη, για να δείτε αν πληροίτε τα κριτήρια απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων μέσω των κωδικών τους στο TAXISnet, για την προσπέλαση των στοιχείων τους από την Α.Α.Δ.Ε. Αν για κάποιο άτομο απαιτείται συναίνεση αναφέρεται ευκρινώς.
Αν τυχόν έχει γεννηθεί παιδί στην οικογένειά σας μετά την 1/1/2018 μπορείτε να το προσθέσετε εισάγοντας τον αριθμό Α.Μ.Κ.Α. από το αντίστοιχο κουμπί.
Βήμα 5: Εφόσον έχουν δοθεί όλες οι τυχόν απαιτούμενες συναινέσεις των ενήλικων μελών του νοικοκυριού σας, εμφανίζεται η πληροφορία αναφορικά με το εάν πληροίτε τα κριτήρια ή όχι.
Βήμα 6: Για να καταστείτε δικαιούχος πρέπει να πατήσετε το κουμπί [Έγκριση - Συναίνεση]. Εάν πληροίτε τα κριτήρια του κοινωνικού μερίσματος 2018, εμφανίζεται και το ποσό του κοινωνικού μερίσματος που αντιστοιχεί στο νοικοκυριό σας. Στην αντίθετη περίπτωση, εμφανίζονται οι λόγοι αναλυτικά.
Αν κατά τα τέσσερα πρώτα βήματα έχει προκύψει η ανάγκη διόρθωσης των στοιχείων σε ΚΕΠ ή στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), για να ενημερωθεί η πλατφόρμα με τις αλλαγές που έχουν γίνει, πρέπει οι πολίτες να ζητήσουν να γίνει επαναξιολόγηση του νοικοκυριού τους, κάνοντας την επιλογή στην οθόνη «Αξιολόγηση επιλεξιμότητας κοινωνικού μερίσματος». Η διαδικασία θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να ολοκληρωθεί εντός της σχετικής προθεσμίας αποδοχής του κοινωνικού μερίσματος.
Για την υποστήριξη της εφαρμογής του κοινωνικού μερίσματος, οι πολίτες μπορούν να αναφέρουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην ακόλουθη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@koinonikomerisma.gr. Οι ερωτήσεις θα ομαδοποιούνται και οι απαντήσεις θα προστίθενται στη σελίδα των Συχνών Ερωτήσεων: https://www.koinonikomerisma.gr/Home/Info.
Πηγή: newsbeast.gr

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Ε.Α.Υ.Θ. : Σε επέτειο βίας και αυθαιρεσίας έχει μετατραπεί η 6η Δεκέμβρη

Εδώ και χρόνια, συγκεκριμένες ημερομηνίες και γεγονότα έχουν συνδεθεί με ταραχές και καταστροφές.Παράλληλα, η κοινή γνώμη είναι κάθετα αντίθετη με όσα συμβαίνουν και καταδικάζει τις απρόκλητες φθορές της περιουσίας του κράτους και των πολιτών.
Δυστυχώς, τις περισσότερες φορές η επόμενη ημέρα μάς βρίσκει να μετράμε ζημιές χιλιάδων ευρώ που καλείται να πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος. Πλέον, με την ανοχή όλων, τα δημόσια Πανεπιστήμια αντί να λειτουργούν ως ορμητήριο νέων και σύγχρονων ιδεών έχουν μετατραπεί σε άντρο παραβατικότητας.
Σε όλα αυτά, η Αστυνομία έχει τον ρόλο του σάκου του μποξ που λοιδορείται με κάθε ευκαιρία. Ο Έλληνας Αστυνομικός είναι απροστάτευτος. Οι δολοφονικές επιθέσεις κατά των διμοιριών έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και τα μέσα που χρησιμοποιούν οι επιτιθέμενοι παραπέμπουν σε πολεμικές μεθόδους. Η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να προστατεύσει τους Αστυνομικούς και να στείλει ένα μήνυμα δικαιοσύνης, μέσω της αλλαγής του νομικού πλαισίου που θα καταστήσει ιδιώνυμο αδίκημα την άσκηση βίας κατά αστυνομικού.
Ωστόσο, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε ότι χθες, οι αστυνομικές δυνάμεις μετά από πολύωρη ανοχή και λόγω των φθορών που σημειώθηκαν, επενέβησαν και προχώρησαν σε συλλήψεις. Μένει να δούμε ποιες ποινές θα επιβληθούν στους συλληφθέντες.
Η Ένωσή μας επαινεί όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στα μέτρα τάξης για την στάση τους κι ευχόμαστε περαστικά στους τραυματίες συναδέλφους μας. 
   
Θεσσαλονίκη, 7 Δεκεμβρίου 2018
     
Ο Πρόεδρος
 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος
6936800701
Ο Γεν. Γραμματέας
ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
6948753589

Eυάγγελος Αντωνίου: Καμία εγκύκλιος και κανένας Υπουργός δεν έλυσε το χρόνιο πάρεργο της μεταφοράς ασθενών για ψυχιατρική εξέταση-όλες οι νέες αλλαγές στη διαδικασία

  Η διαδικασία, δυστυχώς, παραμένει ίδια έως και σήμερα. Συγκεκριμένα, ο εκάστοτε Εισαγγελέας, δέχεται την αίτηση για ακούσια νοσηλεία αυτοπ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις