Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Καλώς ήρθατε κ. πρωθυπουργέ

                                                             
Επειδή ΔΥΣΤΥΧΩΣ κανένας δεν θα βρεθεί να σας  ενημερώσει σχετικά με τα δρώμενα που αφορούν την Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη, θα μου επιτρέψετε να σας πω πως:
1.Λείπουν από την πόλη μας 1300 Αστυνομικοί, που εξαφανίστηκαν με τον νόμο 4249/2014,τον οποίο είχατε πει πως θα τον καταργούσατε και θα επαναφέρατε τις κενές οργανικές αλλά δεν το πράξατε. Αποτέλεσμα ο μ.ο. ηλικίας του μάχιμου προσωπικού να είναι άνω των 37 ετών.
2.Η αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών ΑΠΕΤΥΧΕ διότι βασίστηκε σε μελέτες που ουδεμία σχέση είχαν με τα πραγματικά δεδομένα, σε αρκετές περιπτώσεις επικράτησε η άποψη των τοπικών αρχόντων, όπως βουλευτών, δημάρχων, τα κτίρια που στεγάζουν τις αστυνομικές υπηρεσίες είναι στην πλειονότητά τους ακατάλληλα στερούμενα παντελώς στοιχειωδών κανόνων ασφάλειας και υγιεινής όχι μόνο για τους αστυνομικούς αλλά και για τους προσερχόμενους σε αυτά πολίτες και φυσικά δεν εξοικονομήθηκε για την αστυνόμευση υπέρ του πολίτη  ούτε το 20% του προσωπικού που προβλεπόταν. Επίσης υπάρχουν Υπηρεσίες που δεν έχουν ούτε καν ένα υπηρεσιακό όχημα.
3.Συνάδελφοι εξακολουθούν να εκτελούν με την σύμφωνη γνώμη της Διοίκησης ΠΑΡΑΝΌΜΩΣ υπηρεσία σκοπού εντός ιδιωτικού ή υπηρεσιακού οχήματος, εντός πολυκατοικιών εν είδει  θυρωρού στερούντος οποιουδήποτε νομοθετημένου κανόνα υγιεινής και  ασφαλείας.
4.Τα λειτουργικά οχήματα είναι είδος προς εξαφάνιση, πόσο να αντέξει ένα όχημα που κινείται ασταμάτητα 24ώρες το 24ωρο!
Η  ΓΑΔΘ έχει να εφοδιασθεί με νέο καινούριο όχημα από το 2009,ενώ υπάρχουν ακόμα οχήματα 20ετίας. Οι δε ευθύνες για το ποιος φταίει για αυτό μεταφέρονται μπαλάκι από τον Άννα στον Καϊάφα.  
5.Κάθε επίσκεψή σας  στην πόλη μας ΣΤΕΡΕΙ από τους πολίτες της το αναφαίρετο δικαίωμά τους της προστασίας της ζωής τους και της περιουσίας τους, διότι ελλείψει προσωπικού, σχεδόν άπαντες οι μάχιμοι διατιθέμαστε για μέτρα που σχετίζονται με εσάς.
6.Η επίσκεψή σας, στερεί τον μάχιμο αστυνομικό από τον πολίτη όχι μόνο κατά την διαμονή σας αλλά και τις άλλες μέρες,διότι όπως ίσως γνωρίζετε δεν προβλέπεται χρηματική αμοιβή για υπερωριακή απασχόληση, αλλά μόνο χορήγηση επιπλέον  ημερήσιων αναπαύσεων, που λαμβάνονται φυσικά  μετά την αποχώρησή σας. Αυτό γίνεται μόνο σε λίγες αστυνομικές υπηρεσίες, διότι υπάρχει, ελλείψει προσωπικού, ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ των προβλεπόμενων μηνιαίων  αναπαύσεων, ποσό δε μάλλον αυτών που προκύπτουν εξτρά!
7.Παρόλο που είναι εγκαίρως γνωστή η επίσκεψή σας, τα μέτρα ανακοινώνονται σχεδόν ΠΑΝΤΑ την τελευταία στιγμή, ή μεταβάλλονται συνεχώς προκαλώντας δυσφορία στο προσωπικό, δημιουργώντας ταυτόχρονα πολλά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών, εις βάρος του πολίτη όπως και στις οικογενειακές μας υποχρεώσεις. Επίσης η διοικητική μέριμνα είναι ανύπαρκτη.
8.Προκαλεί εύλογη απορία πώς ενώ ξαφνικά βρίσκονται χρήματα για να καλυφθεί το κόστος των μετακινήσεων τον προερχόμενων από εκτός της Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης συναδέλφων, την ίδια στιγμή δεν υπάρχουν χρηματικοί πόροι:
-για να αγοραστούν στολές, υποδήματα  για το προσωπικό.
- για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΙΚΤΥΟ ΑΣΥΡΜΑΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ.
-για να εφοδιάζουμε τα οχήματά μας με καύσιμα.
-για αγορά εφοδίων που σχετίζονται με την υγιεινή και την ασφάλειά μας, όπως γάντια, αντισηπτικά, μάσκες
-για απολύμανση των κρατητηρίων και των οχημάτων.
- για να αγοράσουμε ελαστικά και ανταλλακτικά για τα οχήματα.
-για επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα του Ιουλίου 2012,όπως επιτάσσει η ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ και ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ απόφαση του Σ.τ.Ε. την οποία εσείς όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση αγνοήσατε.
Την ίδια στιγμή ΠΑΡΑΝΌΜΩΣ νομοθετήσατε νέο μισθολόγιο που έφερε όπως  όλοι διαπιστώσαμε νέες μειώσεις στους μισθούς μας, ειδικά στους καταταγέντες προ του 1993 συναδέλφους.
Ευελπιστώ,όπως και όλοι οι συνάδελφοι στην επόμενη επίσκεψή σας στην πόλη μας, να μεριμνήσετε ώστε να λυθούν επιτέλους κάποια από τα ζητήματα που προαναφέρονται.
Αλέξανδρος ΣΦΕΛΙΝΙΩΤΗΣ
Αντιπρόσωπος Ε.Α.Υ.Θ. στην ΠΟΑΣΥ
Υπηρετών Ομάδα ΖΗΤΑ
Μέλος Ενωτικής Μαχητικής Αστυνομικής Συσπείρωσης (Ε.Μ.Α.Σ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυάγγελος Αντωνίου: Καμία εγκύκλιος και κανένας Υπουργός δεν έλυσε το χρόνιο πάρεργο της μεταφοράς ασθενών για ψυχιατρική εξέταση-όλες οι νέες αλλαγές στη διαδικασία

  Η διαδικασία, δυστυχώς, παραμένει ίδια έως και σήμερα. Συγκεκριμένα, ο εκάστοτε Εισαγγελέας, δέχεται την αίτηση για ακούσια νοσηλεία αυτοπ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις