Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Παραβίαση στοιχειωδών κανόνων εργασίας του Αστυνομικού προσωπικού

Σύμφωνα με τα διατασσόμενα στην παραγρ. 3 της υπ’ αρίθ. 7010/5/116 από 29/09/2010 Διαταγής Α.Ε.Α./Κ.Ο.Α.Δ./Δ.Α.Π., η αύξηση του υπηρεσιακού ενδιαφέροντος και η αποδοτικότητα του προσωπικού προϋποθέτουν τη μη καταπόνησή του, χωρίς αποχρώντες λόγους και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του. 

Επιπλέον, η μη χορήγηση των ημερήσιων αναπαύσεων εντός του αυστηρά καθοριζόμενου από τις ισχύουσες διατάξεις χρονικού ορίου και γενικότερα η μη τήρηση των οριζόμενων στο Π.Δ. 394/01 για το "χρόνο εργασίας του αστυνομικού προσωπικού", έχει ως αποτέλεσμα την υπέρμετρη καταπόνησή του, την ελάττωση του επαγγελματικού του ζήλου, την αντίδραση του και κατά συνέπεια τη μείωση της υπηρεσιακής του απόδοσης.

Επίσης, το αστυνομικό προσωπικό που κάνει χρήση ημερήσιας ανάπαυσης απουσιάζει νόμιμα. Η ημερήσια ανάπαυση δεν ανακαλείται, με την επιφύλαξη του άρθρου 12 παρ.1 του ΠΔ 27/86. (άρθ.2 παρ.5 Π.Δ. 394/2001).

Επιπρόσθετα υπενθυμίζεται ότι, για το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας προβλέπονται οι κάτωθι ώρες εργασίας (κατ' ανώτατο όριο) και όχι υποχρεωτικά, ανάλογα με το είδος της εκτελούμενης υπηρεσίας, για την εξαήμερη εβδομάδα εργασίας, δηλαδή από Δευτέρα έως Παρασκευή, συμπεριλαμβανομένης μίας εβδομαδιαίας αργίας δηλαδή το Σάββατο ή Κυριακή.

Ήτοι,

🔵 44 ώρες (40+4) για τους Διοικητές των Υπηρεσιών και για όσους εκτελούν γραφική/γραμματειακή υπηρεσία. (άρθ. 1 παρ.1 εδ.δ ΠΔ 394/2001 όπως  συμπλ. με άρθ. 41 του Ν. 3979/2011)

🔵 40 ώρες (32+8) για όσους εκτελούν εσωτερικές και εξωτερικές «μάχιμες» υπηρεσίες (Αξιωματικοί Υπηρεσίας, σκοποί, πληρώματα περιπολικών κ.λπ.). (άρθ. 1 παρ.1 εδ.β ΠΔ 394/2001)

🔵 36 ώρες (30+6) για όσους εκτελούν υπηρεσία μοτοσικλετιστή Τάξης ή Ασφαλείας ή Τροχαίας και ακίνητου σκοπού Τροχαίας         κίνησης, σε αλ- λαγές 6ωρης βάσης. (άρθ. 1 παρ.1 εδ.γ ΠΔ 394/2001).

Τα ως άνω προβλεπόμενα καταστρατηγούνται συνεχώς και συστηματικά στη Θεσσαλονίκη και κυρίως στη Διεύθυνση Αστυνομίας..

Η μη λύση των σημαντικών αυτών θεμάτων δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή και ούτε αναπάντητη από ΕΜΑΣ!! Η υπομονή, η συζήτηση και οι προτάσεις για επίλυση προηγούνται με την προϋπόθεση όμως, να μην υπάρχει αδιαφορία!!

Διαφορετικά ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του..

Ε.Μ.Α.Σ.

"Πρώτα ο ΣΥΝάδελφος"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυάγγελος Αντωνίου: Καμία εγκύκλιος και κανένας Υπουργός δεν έλυσε το χρόνιο πάρεργο της μεταφοράς ασθενών για ψυχιατρική εξέταση-όλες οι νέες αλλαγές στη διαδικασία

  Η διαδικασία, δυστυχώς, παραμένει ίδια έως και σήμερα. Συγκεκριμένα, ο εκάστοτε Εισαγγελέας, δέχεται την αίτηση για ακούσια νοσηλεία αυτοπ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις