Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Εκδόθηκε η ΚΥΑ για τις μετακινήσεις στα Μ.Μ.Μ. των ενστόλων


Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2018
Αρ. Πρωτ.: 305/3/13

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Υπεγράφη από τους συναρμόδιους Υπουργούς και δημοσιεύθηκε, επιτέλους, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 5537, 11/12/2018) η Κοινή Υπουργική Απόφαση «Κάρτες μετακίνησης στα μέσα μαζικής μεταφοράς του ένστολου προσωπικού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη», αντιμετωπίζοντας, ωστόσο με προσωρινό χαρακτήρα, μια εκκρεμότητα παρατεταμένης νευρικότητας και ανασφάλειας μεγάλου αριθμού συναδέλφων που χρησιμοποιεί συγκεκριμένα μέσα περιοχής αρμοδιότητα Ο.Α.Σ.Α. (Ο.ΣΥ.Α.Ε. και ΣΤΑ.ΣΥ.Α.Ε.) και Ο.Α.Σ.Θ. για υπηρεσιακές και μη ανάγκες.
Οι λεπτομέρειες της έκδοσης των καρτών, ο έλεγχος της χρήσης τους καθώς και τα αντισταθμιστικά οφέλη για τους ως άνω συγκοινωνιακούς οργανισμούς (παροχή εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας υπηρεσιών φύλαξης, αστυνόμευσης κλπ), ρυθμίζονται λεπτομερώς στα επιμέρους άρθρα, με όρους «αγοράς», που σημαίνει ότι θα μετριέται και θα επανεξετάζεται διαρκώς αν το ελεύθερο των μετακινήσεων των ενστόλων, είναι ισότιμο προς τις παρεχόμενους από αυτούς υπηρεσίες!
Πάγια θέση της Ομοσπονδίας μας είναι ότι η ελεύθερη μετακίνηση των αστυνομικών, μέσω των ΜΜΜ, δεν συνιστά προνόμιο έναντι των υπολοίπων πολιτών για να υπολογίζεται με λογιστικές διαδικασίες, αλλά, δικαίωμα και συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας, λόγω της ιδιαίτερης φύσης της εργασίας τους (άρθρο 19, ΠΔ 538 ΦΕΚ Α 224/6.10.89, Διακίνηση µε συγκοινωνιακά µέσα).
Επισυντάπτεται η νεοεκδοθείσα ΚΥΑ.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Πηγή : poasy.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυάγγελος Αντωνίου: Καμία εγκύκλιος και κανένας Υπουργός δεν έλυσε το χρόνιο πάρεργο της μεταφοράς ασθενών για ψυχιατρική εξέταση-όλες οι νέες αλλαγές στη διαδικασία

  Η διαδικασία, δυστυχώς, παραμένει ίδια έως και σήμερα. Συγκεκριμένα, ο εκάστοτε Εισαγγελέας, δέχεται την αίτηση για ακούσια νοσηλεία αυτοπ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις