Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

20 Οκτωβρίου : Ημέρα της Αστυνομίας και εορτή του Προστάτη της Αγίου Αρτεμίου

Η Ελληνική Αστυνομία γιορτάζει σήμερα 20 Οκτώβριου την «ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ», μαζί με τη μνήμη του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα  Αγίου Αρτεμίου. Γίνεται μνεία ότι, η «ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ» θεσπίστηκε από την Πολιτεία ως αναγνώριση του έργου και της προσφοράς της Ελληνικής Αστυνομίας στο κοινωνικό σύνολο.

Συγκεκριμένα , μετά την ενοποίηση των δύο Σωμάτων (Αστυνομίας Πόλεων και Χωροφυλακής) και την ίδρυση της Ελληνικής Αστυνομίας, με εισήγηση της Θρησκευτικής Υπηρεσίας εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα 398/1987 με το οποίο, αναγνωρίστηκε ο Μεγαλομάρτυρας Άγιος  Αρτέμιος προστάτης του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, η δε 20ή Οκτωβρίου η ημέρα που τιμάται η μνήμη του, καθιερώθηκε με το άρθρο 13 του Ν.3103/2003 (ΦΕΚ Α’ 23/29-01-2003), ως επίσημη εορτή της Ελληνικής Αστυνομίας και ως ημέρα αργίας για το προσωπικό της.

Η συντονιστική επιτροπή και τα μέλη της Ενωτικής Μαχητικής Αστυνομικής Συσπείρωσης (Ε.Μ.Α.Σ.) εύχονται σε όλους τους συναδέλφους χρόνια πολλά με υγεία και ο Προστάτης του Σώματος να είναι πάντα δίπλα μας!!

Μπορείτε να διαβάσετε Ε Δ Ω τη βιογραφία του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυάγγελος Αντωνίου: Καμία εγκύκλιος και κανένας Υπουργός δεν έλυσε το χρόνιο πάρεργο της μεταφοράς ασθενών για ψυχιατρική εξέταση-όλες οι νέες αλλαγές στη διαδικασία

  Η διαδικασία, δυστυχώς, παραμένει ίδια έως και σήμερα. Συγκεκριμένα, ο εκάστοτε Εισαγγελέας, δέχεται την αίτηση για ακούσια νοσηλεία αυτοπ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις